DOO Palliatieve zorg - Pijnbehandelingen en andere klachten

Periode:
Soort cursus:
Masterclass

Het merendeel van patiënten in een palliatief traject uit pijnklachten. Vaak betreft dit niet het enige probleem. Tijdens deze DOO gaan we in op pijnbehandelingen, maar ook op frequent gerelateerde klachten en hoe deze uit te zoeken en te behandelen. Deze DOO wordt vormgegeven aan de hand van casuïstiek, in samenwerking met een pijnspecialist.

 • Doel

  Na afloop van deze lezing heb je meer kennis over pijnbehandelingen en frequent gerelateerde klachten en kun je deze beter uitzoeken en behandelen.

 • Programma

  16.45 Ontvangst
  17.00 Start lezing
  18.00 Afsluiting

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG

  Docent

  Prof. dr. A.K.L. Reyners, internist-oncoloog, hoogleraar Palliatieve geneeskunde, UMCG

  Organisatie

  Postacademisch Onderwijs Geneeskunde (PAOG) van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden in samenwerking met het Leerhuis Medische Vervolgopleidingen (LMVO)

 • Toelating

  Deelname aan lezing kost € 125,- per persoon.

  Voor aios werkzaam in het UMCG geldt dat de deelnamekosten worden gefinancierd door het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden.

  Inschrijving

  Inschrijving is mogelijk tot 20 mei 2022. Deelname is aan een maximum aantal (15) gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Annulering van je inschrijving is mogelijk tot 20 mei 2022. In dat geval worden administratiekosten ad € 7,50 in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger je plaats innemen.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Postacademisch Onderwijs
  (e) paog@umcg.nl