Coachen op zingevingsgesprekken

Wat maakt voor jou deze dag de moeite waard?
Wat maakt voor jou deze dag de moeite waard?
Periode:
T/M
Soort cursus:
Training

De zin en betekenis die mensen aan het leven geven zijn belangrijke uitgangspunten voor het bepalen van de dagelijkse zorg of de juiste behandeling. Voor zorgprofessionals is het niet altijd eenvoudig om daar invulling aan te geven in de dagelijkse praktijk. 

In dit train de trainer programma leert u zingevingsgesprekken in te voeren in uw eigen praktijk. Bovendien leert u deze kennis en vaardigheden door te geven aan uw collega’s zodat zingevingsgesprekken een goede plek krijgen in de dagelijkse praktijk van uw afdeling of instelling. U volgt de training idealiter met een collega (implementatieduo). Het is echter ook mogelijk om deze training zonder collega te volgen.

 • Doelgroep

  Professionals met expertise rondom de zorg en behandeling van patiënten zoals artsen en verpleegkundigen. Indien u als duo komt dan idealiter in combinatie met een expert rondom zingevingsvraagstukken zoals bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, psycholoog of geestelijk verzorger. Uiteraard zijn ook andere combinaties welkom!

  Doel

  Na afloop van deze training:
  •    weet u hoe u lastige onderwerpen bespreekbaar maakt, zowel naar patiënten als naar collega's
  •    heeft u de kennis om dit over te dragen binnen uw organisatie 
  •    voelen patiënten zich meer gezien, gehoord en beter ondersteund in het vinden van zin, betekenis, kracht, moed, steun en troost. 

  Duur

  De hybride training bestaat uit drie dagen fysieke bijeenkomsten en drie online intervisiebijeenkomsten van een dagdeel. 

 • Programma

  Lesdata
  Woensdag 25 september 2024 (09.30-16.00 uur) 
  Woensdag 23 oktober 2024 (09.30-16.00 uur) 
  Woensdag 15 januari 2025 (09.30-14.00 uur) 

  De data van de drie online intervisiebijeenkomsten worden nader bepaald.

  Meer informatie over het programma volgt.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG

  Docent

  J. de Jeu, MA, stafadviseur en trainer, UMCG
  Drs. K. Oosterhuis, geestelijk verzorger, UMCG
  Drs. A. Oudshoorn, docent, trainer, trainingsactrice, Arianthe Acteurs & Trainers
  Dr. G. Welker, senior adviseur beleid en implementatie, UMCG

  Accreditatie

  Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij ABAN/ VenVN (alleen verpleegkundigen) en geestelijke verzorging VGVZ.

  Organisatie

  Expertisecentrum Palliatieve Zorg in samenwerking met Centrum Bij- en Nascholing van het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden

 • Kosten

  Deelname aan deze training kost € 1.300,- per implementatie-duo, inclusief koffie, thee en lunch. Let op: inschrijving geschiedt per persoon (€ 650,-). 

  UMCG-medewerkers
  Voor UMCG-medewerkers geldt dat zij ook via kostenplaats kunnen betalen. 

  Inschrijving

  Inschrijving is mogelijk tot 11 september 2024. Deelname is aan een maximum aantal gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Wij informeren u zo snel mogelijk over plaatsing. Annulering van uw inschrijving is mogelijk tot 11 september 2024. In dat geval worden administratiekosten (€ 50,-) in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum is geen restitutie mogelijk. Bij verhindering kan een vervanger uw plaats innemen.

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Centrum Bij- en Nascholing
  (e) [email protected]