Bijscholing Basisoncologie

Datum:
DATUM NOG NIET BEKEND
Soort cursus:
Cursus

Het vakgebied oncologie ontwikkelt zich razendsnel. Nieuwe behandelmethoden als immuno- en doelgerichte therapie maken patiënten met een oncologische aandoening langer leven, maar tegelijkertijd genezen steeds meer patiënten van kanker. Door al deze ontwikkelingen wordt kanker steeds meer gezien als chronische ziekte en zijn er gevolgen voor de gezondheidszorg. Als zorgprofessional kom je, ook als je niet werkzaam bent op een oncologische afdeling, regelmatig in aanraking met oncologische patiënten. 

In deze bijscholing maak je kennis met de verschillende aspecten van de oncologische zorg en de diverse behandelvormen. Ook besteden we aandacht aan de psychosociale aspecten van de patiënt en hoe hiermee om te gaan. Het klinisch redeneren vormt het uitgangspunt bij de lessen.

De bijscholing Basisoncologie is onderdeel van het cluster Healthy Ageing en Langdurige Zorg.

 • Doelgroep

  Zorgprofessionals die in aanraking komen met oncologische patiënten.

 • Programma

  Dag 1 - Het ontstaan van kanker, diagnosestelling en oncologische chirurgie
  Dag 2Chemo-, radio- en protonen, immuno- en doelgerichte therapie
  Dag 3Palliatieve zorg
  Dag 4 - Leeftijdsspecifieke zorg en ketenzorg
  Dag 5 - Late effecten van een kankerbehandeling
  Dag 6 - Coping en communicatie

  Meer informatie over de lesdata volgt.

  Locatie
  Onderwijscentrum UMCG

  Docent

  Paula Battjes, docent, Wenckebach Instituut UMCG

  Accreditatie

  Deze bijscholing is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V. Het aantal accreditatiepunten vind je in het online register.

 • Kosten

  Deelname aan deze scholing kost € 1.055,- per persoon (kosten onder voorbehoud).

  Inschrijving

  Inschrijving is nog niet mogelijk. Heb je interesse in deelname aan een volgende editie van deze scholing? Vul dan het 'Houd mij op de hoogte-formulier' in, dan informeren wij je zodra je je kunt inschrijven.

  Deelname aan deze scholing is aan een minimum en een maximum aantal (15) gebonden. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

   

 • Over ons onderwijs
  Onderwijs is volgens het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden een gezamenlijke verantwoordelijkheid van student, docent en de praktijk waarin de student werkt en leert. Wij zorgen voor een goede opleiding, de student is verantwoordelijk voor zijn of haar leerproces. Dat vertaalt zich in ons onderwijs bijvoorbeeld in veel aandacht voor de wisselwerking tussen de theorie en je praktijk en in heldere feedback van docenten. Tijdens de lesdagen gaan we ervan uit dat je het studiemateriaal grondig hebt doorgenomen. Meer over wat wij belangrijk vinden in het onderwijs lees je hier.

  Meer weten?
  Neem contact op met het secretariaat.

  Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Secretariaat School of Nursing & Health
  (t) 050 - 36 17013 (e) sonh@umcg.nl

  Inhoudelijke vragen
  Dr. J. (Jasmijn) Bloemert, opleidingsmanager Cluster Healthy Ageing en Langdurige Zorg
  (e) j.bloemert@umcg.nl