Leerwerktraject Academic Teacher (AT)

Soort cursus:
Leergang

Het AT-leerwerktraject is bedoeld voor docenten in een van de academische opleidingen/vervolgopleidingen van het UMCG of het FSE-onderwijs die al in het bezit zijn van een BasisKwalificatie Onderwijs (BKO), maar een verdere verdieping van hun BKO-kwaliteiten ambiëren. Voldoe je aan die eisen? Dan kun je solliciteren naar een AT-positie. 

Tijdens het leerwerktraject voor de AT word je aangesteld bij een afdeling in het UMCG en worden leren én werken gecombineerd. Van september tot september krijg je de kans om jezelf helemaal onder te dompelen in het onderwijs binnen jouw vakgebied. Als docent vervul je verschillende rollen en taken binnen het facultaire onderwijs en/of de medische vervolgopleidingen (70%) en daarnaast volg je scholing (30%). Het succesvol doorlopen van AT-traject leidt tot een UMCG AT-certificaat 

Verder biedt een AT-positie voor artsen de unieke mogelijkheid om voor te sorteren op een carrière binnen medisch specialistische zorg en het onderwijs. De vaardigheden die je als AT in deze periode ontwikkelt, ziet een aantal afdelingen als een belangrijk voordeel bij een eventuele sollicitatie naar een opleidingsplek tot medisch specialist.

Ben je benieuwd naar verhalen van AT’ers en hun supervisoren? Kijk dan hier:
Noha El Baz, supervisor van 2 (J)AT’s en onderwijscoordinator bij de afdeling Epidemiologie

 • Programma

  Het AT-scholingsprogramma bestaat uit vier modules en wordt deels samengesteld  op basis van de wensen en behoeften van de groep, en de deelnemers ontwerpen in ieder geval een workshop  zelf. Elke module bestaat uit drie workshops van vier tot zes uur, twee intervisiebijeenkomsten van twee uur en diverse opdrachten.

  Hoe ziet de begeleiding eruit?
  Je hebt als AT een vakinhoudelijke supervisor op de werkplek en een onderwijskundige mentor vanuit het scholingstraject. In alle fasen wordt een vast scholingsprogramma aangeboden naast scholing op maat en intervisie. 

  Hoe worden de trajecten afgerond?
  De AT- trajecten worden afgerond met een portfolio waarin je je ontwikkeling als docent laat zien. Het traject sluiten we af met een feestelijke bijeenkomst. 
   

 • Inschrijving

  Wanneer je geïnteresseerd bent, houd dan tussen maart – juni de vacaturesite van het UMCG in de gaten. Alle vacante AT posities vind je hier. Verder kun je bij de afdeling waar je graag aan de slag zou willen als docent, vragen of zij een AT positie hebben of zouden willen creëren. 

 • Sussan Quinten-Dik, programma coördinator van (J)AT-leerwerktrajecten
  (e) s[email protected]