25e Groninger Dissectiecursus

Dissectie en toegangschirurgie van de onderste extremiteit
Dissectie en toegangschirurgie van de onderste extremiteit
Periode:
T/M
Soort cursus:
Cursus

Voor de ontwikkeling van de chirurgische vaardigheid blijven dissectiecursussen van groot belang. Tijdens deze cursus staat de benadering van de onderste extremiteit: bekken, heup, knie, enkel en voet op het programma. Basale kennis, oude wetenschap, maar ook nieuwe technieken. In teams van twee werken de cursisten onder directe begeleiding van specialisten op het gebied van de orthopedie en traumachirurgie. Hierbij wordt aandacht besteed aan de posterieure en anterieure benaderingen van het bekken, de anterieure heupbenadering, het benaderen van de proximale hamstrings en de posterieure zijde van het femur. Rond de knie krijgt de posterolaterale hoek aandacht en worden de verschillende posterieure benaderingen geoefend, evenals benaderingen voor tibiaplateaufracturen. Ook komen verschillende technieken voor voet- en enkelbenaderingen aan bod, inclusief een enkelarthroscopiesessie.

Kortom: een verder ontwikkelde versie van de Groninger Dissectiecursus, in het fraaie Simulation Center met instrumentatie van OK-niveau en modern geprepareerde (Thielse) preparaten.

 • Doelgroep

  Orthopeden, traumachirurgen en aios vanuit genoemde vakgebieden. Aios die het eerst hun opleiding afronden hebben voorrang bij inschrijving.

 • Programma

  Meer informatie over het programma volgt.

  Locatie
  Simulation Center UMCG
  (intern UMCG-adres: Fonteinstraat 21)

  Accreditatie

  Accreditatie van het programma wordt aangevraagd bij de Nederlandse Orthopaedische Vereniging en de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde.

  Organisatie

  Frank IJpma, traumachirurg, UMCG
  Kaj ten Duis, traumachirurg, UMCG
  Joris Ploegmakers, orthopedisch chirurg, UMCG
  Hugo van der Veen, orthopedisch chirurg, UMCG

 • Kosten

  De kosten voor deelname zijn nog niet bekend.

  Inschrijving

  Inschrijving is nog niet mogelijk. Heeft u interesse in deelname? Stuur dan een e-mail naar: [email protected], dan informeren wij u zodra u zich kunt inschrijven. 

 • Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden
  Centrum Bij- en Nascholing
  (t) +31 (0)6 5259 6683  (e) [email protected]